Inspiratie

Hieronder geef ik wat tips ter inspiratie voor als je meer achtergrond wilt over de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van stamcelbiologie, natuurkunde (de basis van de wetenschapspiramide, dwz alle andere wetenschappen zijn hierop gebaseerd, bouwen voort op hun inzichten. Best belangrijk dus), enhet menselijk vermogen om zichzelf te helen door meditatie en verhoogd bewustzijn.

Om te beginnen met de natuurkunde, ik ben erg gecharmeerd van Nassim Haramein. Hij laat zien dat materie voor 99,99999% leegte is, en dat het tijd wordt dat we ons richten op  dat deel, in plaats van op de 0,000001% materie waar we ons tot nu toe mee bezig hebben gehouden. De vaste wereld om ons heen is niet zo vast als wij denken, helemaal niet zelfs, en wanneer dat besef tot je doordringt, wordt het veel gemakkelijker om op een andere manier naar de werkelijkheid om ons heen te kijken. En vooral om daarmee om te gaan. Het is de leegte die het fysieke vorm geeft. Alles is met elkaar verbonden, en alles begint bij jou, bij jouw bewustzijn. 

Een zeer fijne video is deze:  https://youtu.be/tbE5bVl8r2g

(mocht je hem niet vinden, typ dan in: "Nassim Haramein 2015 - The Connected Universe". Hij duurt 2.00.07 minuten)

Hij heeft veel humor dus er valt ook genoeg te lachen :) 

Dan stamcelbioloog dr. Bruce Lipton. Hij gaf 20 jaar les op Stanford University aan geneeskundestudenten. In zijn onderzoek deed hij fascinerende ontdekkingen. namelijk dat cellen reageren op signalen uit de omgeving, en dat niet het DNA bepalend is voor wat een cel gaat doen, maar de omgeving. Signalen uit de omgeving bestaan naast voedsel en boodschapperstofjes ook uit trillingen. Dus ook hij legt de link tussen je fysieke lichaam en dingen die je niet ziet, trillingen ofwel frequenties. En dat kunnen óók onbewuste overtuigingen zijn. Zeer belangrijk dus om je hiervan bewust te worden en de overtuigingen die jou niet dienen, te veranderen. Dit is mogelijk, onder andere met de technieken die ik gebruik in mijn praktijk. 

Boek: De Biologie van de Overtuiging

Dit vind ik één van zijn betere presentaties:  https://youtu.be/jjj0xVM4x1I

 

Bijna Nobelprijs winnares dr Candace Pert heeft ook baanbrekend onderzoek gedaan op dit gebied. Zij is micro-bioloog. Zij heeft de stofjes Neuropeptiden ontdekt, die de verbinding vormen tussen onze emoties en ons fysieke lijf. Zij benadrukt dat menselijke wezens een ingewikkeld samenspel zijn van fysieke, emotionele en sociale (omgevings-)factoren.  Best een moeilijk wetenschappelijk boek, maar ik vond het interessant.

Boek: Molecules of Emotion

 

En dan dr. Joe Dispenza. Na een ernstig ongeluk als jongvolwassene komt hij bijna een jaar lang in een ziekenhuis te liggen, waarbij hij volledig moet stilliggen, elk bot in zijn lichaam is gebroken. Omdat hij niets te doen heeft en niets kan doen, heeft hij alle tijd om contact te maken met zoals hij het noemt, een intelligentie groter dan hij, die alle processen in zijn lichaam aanstuurt. Hij geeft deze intelligentie opdracht zijn lichaam te genezen en hij vertrouwt hier volledig op. Tegen alle verwachting van zijn behandelend artsen in verlaat hij het ziekenhuis negen maanden later zelfstandig lopend.  Sindsdien is zijn missie om mensen kennis te laten maken met deze intelligentie, die werkzaam is in iedereen. Hij heeft zeer interessantwetenschappelijk onderzoek gedaan naar de veranderingen in de hersengolven bij mensen die mediteren en zichzelf genezen. 

 

Boek: You are the Placebo

Ook hij heeft veel lezingen op youtube staan.

 

Wereld beroemd neurochirurg dr Eben Alexander overleeft een hersenstaminfectie terwijl hij slechts 2% (zeg maar gerust: geen) kans op overleven heeft. Hij ligt een week in coma. In deze coma beleeft hij een bijna-dood-ervaring die zeer indrukwekkend is. Hij is geadopteerd, heeft zijn biologische familie nog nooit ontmoet, en in zijn bijna-dood-ervaring wordt hij begeleid door een mooie vrouw. Hij tekent haar naderhand. Later ontmoet hij voor het eerst zijn biologische ouders en bij hen ziet hij een foto van de vrouw die hij heeft getekend. Zij blijkt zijn zus te zijn, die een paar maanden eerder is overleden. Eben Alexander is opgeleid in het reguliere circuit, en geeft toe dat hij, voordat hij zijn ervaring had, een broertje dood had aan dit soort verhalen. Maar zijn eigen ervaring kan hij niet ontkennen en hij geeft nu lezingen over de hele wereld. Hij vertelt over zijn ervaring en hij pleit voor een verandering in het denken over wetenschap. De definitie van wat  "wetenschappelijk"is, is wat hem betreft hoognodig aan herziening toe.

Boek: Na dit leven

En dan is er nog dr Jill Bolte Taylor. Zij is neurowetenschapper en wordt getroffen door een zeer ernstige hersenbloeding. Zij maakt een indrukwekkend herstelproces mee, waarin zij aanvankelijk geen ervaring van "zichzelf"meer heeft. Zij ervaart een eenheidsbewustzijn, alles is met elkaar verbonden. Later vertelt zij hierover, en ook over hoe zij mensen aanvoelde en reageerde op mensen die haar zonder echte, warme  betrokkenheid benaderden.  Van binnenuit maakt zij kennis met een bewustzijn waar volgens haar eigen wetenschappelijk aangeleerde standaarden geen bewustzijn mogelijk kan zijn. Ook zij geeft hierover lezingen en interviews.

Boek: My stroke of Insight