1 augustus 2018

Hoeveel lach jij op een dag?

Hoe vaak voel jij je blij? Hoeveel plezier heb jij in het leven en hoe bruisend ben je? Geef jij je grenzen aan? Zodat je niet te veel doet van wat je niet leuk vindt, en energie over hebt om te doen wat je wel leuk vindt? 

Kortom, ben jij de baas over jouw energie? Iedereen wil een prettig leven, iedereen wil zich goed voelen. Maar hoe doe je dat? 
Door zoveel mogelijk dingen te doen waar je blij van wordt en zo min mogelijk dingen waar je moe van wordt.Door je bewust te worden van hoe jij je energie in zet in jouw leven. En door bij te sturen wanneer je denkt dat het anders kan.
De ruimte die je inneemt in je leven bepaalt jouw energie. Het is heel eenvoudig. Wanneer jij je klein maakt, geef je een ander de ruimte om zich groter te maken. En waar een ander is, kun jij niet zijn. Alles draait in die zin om jou en de keuzes die je maakt, en de kansen die je een ander geeft, om jou klein te houden, of jou te respecteren.

De sleutel ligt in jouw hand. Wanneer jij sterk staat in je eigen energie, heeft een ander daar automatisch respect voor. Mensen voelen dit aan. Wanneer je merkt dat een ander gemakkelijk over jou heen walst, jouw belangen opzij zet, en jij eindigt op een plek waar je niet wilt zijn, kun je naar die ander wijzen en hem of haar de schuld geven. 
Je kunt je óók bewust worden van het feit, dat JIJ zelf blijkbaar op dat moment die ander alle kansen biedt om jou aan de kant te zetten. JIJ bent dus degene die niet sterk staat in zijn eigen energie. Het mooie hiervan is, dat je op dat moment je eigen kracht terugpakt. Wanneer je snapt dat JIJ degene bent die veranderingen kan aanbrengen in zichzelf, daarmee in zijn kracht komt te staan, en door niemand meer aan de kant gezet kan worden, heb je een heel groot “geheim wapen” in handen. 

Wanneer je weinig plezier hebt in je leven, teveel “moet”, te weinig respect krijgt van anderen, dan kun je dus naar anderen wijzen.
Je kunt dit soort dingen echter ook leren zien als signalen. Signalen van het leven zelf, dat het tijd wordt voor actie. Actie van jezelf, voor jezelf.
Actie die ervoor zorgt dat je inzicht krijgt in jouw energie, jouw patronen, jouw leven, en hoe dit te verbeteren.
Vaak is het handig om hierbij de hulp van een coach in te zetten. Iedereen heeft blinde vlekken en vaak is het juist dáár dat je de winst kan halen.
Die vlekken heten niet voor niets “blinde vlekken”, het betekent dat jij ze niet kan zien. Dit heeft vaak alles met je opvoeding en je kindertijd te maken. Toen je klein was en afhankelijk van je ouders om te overleven, heb je je aangepast zodat je hun liefde en aandacht kon behouden. Dit zit zó vergroeid in je systeem, letterlijk tot in de cellen van je lichaam aan toe, dat je daar bijna niet zonder hulp bij kunt komen.  Ja, als je twintig jaar op een bergtop gaat zitten mediteren kom je waarschijnlijk een heel eind. De meeste mensen kiezen hier niet voor :) 
Dat je er niet bij kunt komen heeft te maken met de manier waarop de hersenen van kinderen werken. Die zijn nog volop in ontwikkeling en de hersengolven van kinderen zijn totaal anders dan van volwassenen. Dit is ook een belangrijke reden dat je niet zomaar je blinde vlekken kunt zien. Ik geef een voorbeeld ter verduidelijking. Stel dat je merkt dat je niet zoveel zelfvertrouwen hebt. Waarschijnlijk heb je inmiddels ook wel gemerkt dat het niet werkt als je tegen jezelf zegt: “Vanaf nu heb ik meer zelfvertrouwen”. 

De reden dat dit niet werkt ligt onder andere aan het verschil in hersengolven die je had als jong kind en nu hebt als volwassene. 
Gelukkig zijn er verschillende technieken die je kunt gebruiken om die blinde vlekken zichtbaar te maken én de veranderingen aan te brengen die je zelf wenst.
En wanneer jij zelf anders in het leven komt te staan en anders in je vel zit, merk je dat de mensen om je heen jou ook anders benaderen. 
Dus wil jij vaker lachen op een dag, een bruisend leven leiden met elke dag veel plezier en energie? 
Leer jouw energie managen, leer jouw blinde vlekken kennen en verander jezelf en je leven.

In mijn volgende blogs geef ik je tips om alvast stapjes te zetten om je bewustzijn te vergroten. Ik belicht de nieuwste wetenschappelijke inzichten die aantonen dat in wezen alles uit energie bestaat. Energie is de bouwsteen van het universum. Ook laat ik je delen in de wetenschappelijke inzichten die laten zien hoe ervaringen in je leven letterlijk invloed hebben op je cellen, en daar vast kunnen zitten en je functioneren beïnvloeden. 

Ik vind het leuk als je me laat weten of je iets hebt gehad aan mijn blog, en ik ben nieuwsgierig naar de onderwerpen die je bezig houden en waarover je meer wilt weten. Wanneer ik je daarover meer kan vertellen vanuit mijn kennis en ervaringen dan doe ik dat graag!